2010-11-08 08:38:36• hírek • Szatmár.ro

Egyetemlátogatás Debrecenben

November 6-án a Szatmári Magyar Diákszövetség tanulmányi látogatást tett a Debreceni Egyetem székhelyén. Az SzMDSz 35 diákkal utazott Debrecenbe, ahol megismerhették az egyetem karait és az azon belül működő szakokat.

Dr. Fenyves Veronika körbevezette a diákokat az Agrár-és Gazdálkodástudomány kar centrumában, majd az egyetem főépületébe látogattak a Bölcsésztudományi karra, ahol a diákok és a tanárok közös munkával készítették elő az épületet a közelgő gólyabál ünnepségére. A diákok összehasonlíthatták a magyarországi Hallgatói Önkormányzatok (HÖK) és az erdélyi ifjúsági szervezetek működését, illetve a két országban a fiatalok érdekképviseletére biztosított lehetőségeket.

Kölcsey Norbert, az SzMDSz elnöke elmondta, hogy fontosnak tartja a részképzést és az egyetemi áthallgatást, amit többek között az Erasmus program is biztosít, így a diákok, nem kell megszakítsák tanulmányaikat és külföldön elsajátíthatják a szakmájukhoz szükséges elméleti- és gyakorlati tudást amelyet később itthon hasznosíthatnak. Az így szerzett tapasztalat révén növekszik az esélye annak, hogy sikeresen elhelyezkedjenek az általuk választott szakmai területen.

Az egyetem látogatást követően a szatmári diákok a vendéglátóik  jóvoltából hazatérésük előtt szabadidős tevékenységként korcsolyázhattak a Debreceni Jégcsarnok pályáján, majd ellátogattak a helyi élményfürdőbe is. A jövőre való tekintettel az SzMDSz a továbbiakban is igyekszik sikeresen együttműködni határon túli barátaival, feltárva ily módon több lehetőséget a szatmári diákok számára.



Harmincöt szatmári diák vett részt a debreceni látogatáson


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: